Deltagere søges til nyt forskningsprojekt om børn og unges sociale medieforbrug

Sociale medier fylder meget for børn og unge. Men hvordan påvirker det egentlig deres trivsel? Og ville de bruge de sociale medier anderledes, hvis de vidste mere om, hvad sociale medier er, og hvordan de påvirker vores adfærd?

Det undersøger forskere fra TrygFondens Børneforskningscenter i et nyt forskningsprojekt. Til det formål har vi brug for unge mellem 13 og 18 år, som har en smartphone, og som vil hjælpe os med at svare på nogle spørgsmål om deres viden og holdninger til sociale medier og deres daglige trivsel. Til gengæld får de som deltagere i projektet ny viden, der kan bidrage til, at de bliver mere kritiske og reflekterede omkring deres brug af sociale medier. Samtidig er de med til at skabe ny viden, der potentielt kan bidrage til at tackle nogle af de udfordringer, børn og unge står overfor i dag.  

På denne projektside kan du læse mere om projektet, og børn og unge kan tilmelde sig.

Er du lærer i udskolingen eller på en ungdomsuddannelse, klubpædagog, forælder eller på anden vis i kontakt med børn og unge i målgruppen, kan du hjælpe os med at fortælle dem om projektet og vise dem, hvor de kan tilmelde sig.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information, så tøv ikke med at kontakte os ved at skrive til Ph.d-studerende Katrine Tølbøll på kbt@ps.au.dk  

Nyhedsarkiv