I pressen

Herunder har du mulighed for at læse forskellige pressehistorier, hvor TrygFondens Børneforskningscenter eller centerets projekter har været omtalt, eller hvor centerets forskere er blevet citeret:

10.10.2019 | I pressen

Politiken: Studie viser, at nationale test øger fagligheden: Den konklusion undrer flere forskere

Fagligheden øges markant for de elever, der tager nationale test, viser en undersøgelse. Men det er en meget snæver forståelse af faglighed, lyder kritikken. Det er svært at være uenig i, siger en af forfatterne bag studiet.

30.09.2019 | I pressen

Berlingske: Forskningsprojekt: Nationale test øger elevernes faglighed markant i flere år frem

De nationale test er et billigt og brugbart redskab til at hæve elevernes faglighed, tyder ny forskning fra Aarhus Universitet på. Rundt regnet har det samme effekt at gå glip af nationale test som at misse undervisning i en længere periode.

03.09.2019 | I pressen

Politiken: Forsker: Skoler med mange ressourcesvage elever dropper oftere de nationale test

På dagen, hvor de nationale test skal til debat, viser ny forskning, at skoler, der har en høj andel af elever med indvandrerbaggrund eller lavtuddannede forældre, oftere afholder sig fra at bruge de udskældte test.

02.09.2019 | I pressen

Folkeskolen: Lærernes syn på fejl smitter af på deres feedback

Elevernes opfattelse af egne evner bliver direkte påvirket af, hvordan lærerne tænker om at fejle, når de giver feedback, viser et nyt studie. Lærere skal blive bevidste om deres eget mindset, opfordrer forsker.

15.08.2019 | I pressen

Videnskab.dk: Dine venner præger dit valg af uddannelse mere, end du tror

Gymnasium, erhvervsskole eller noget tredje? Kammerater påvirker din beslutning.

15.08.2019 | I pressen

Folkeskolen: Forskning: Unge påvirker hinanden til uddannelsesvalg

Unge bliver påvirkede af, hvad de tror, kammeraterne mener. Om de vælger en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse påvirkes i høj grad af kammeraterne. Men de unge er ikke bevidste om det.

14.05.2019 | I pressen

Kronik: De nationale test måler udmærket og bidrager til vigtige forskningsresultater

Som forskere inden for uddannelsesområdet finder vi det glædeligt, hvis de nationale test kan gøres endnu mere præcise. Men i en ny evaluering af de nationale test giver Jeppe Bundsgaard og Svend Kreiner en misvisende fremstilling af de nationale tests målesikkerhed og drager urimelige konklusioner heraf.

09.04.2019 | I pressen

Lodtrækningsforsøg skaber sikrere viden om effekten af turboforløb

Weekendavisen: Artiklen ”Turboløsninger” giver et godt indblik i forskningen i effekterne af korte og intensive undervisningsforløb til elever med problemer. Professor Alexander Koch, som deltager i TrygFondens Børneforskningscenters evaluering af de såkaldte turboforløb, forklarer i artiklen, hvorfor det er vigtigt at lave lodtrækningsforsøg, når…

13.03.2019 | I pressen

Magasinet Asterisk: Fokus på sprog i vuggestuen rykker bunden opad

En pædagogisk tilrettelagt indsats med læsning, leg og samtaler i dagligdagens rutine- og omsorgssituationer styrker læringen for børn i vuggestuer og dagplejer

06.03.2019 | I pressen

Forskerindlæg: Arbejdspres får lærere til at vælge Anders frem for Ahmed

Danske folkeskolelærere er ikke racistiske, men en undersøgelse viser, at de facto diskriminerer elever med mellemøstlige navne. Et stort forsøg viser imidlertid, at med reduceret arbejdspres kan denne diskrimination så godt som elimineres.

Viser resultater 11 til 20 ud af 193

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste