Herunder har du mulighed for at læse forskellige pressehistorier, hvor TrygFondens Børneforskningscenter eller centerets projekter har været omtalt, eller hvor centerets forskere er blevet citeret:

22.09.2020 | I pressen

Skolemonitor: Præmiepulje til fagligt svage elever har haft tæt på ingen effekt

Den såkaldte skolepulje blev indført af den daværende regering i 2017 for at løfte det faglige niveau, men puljen har vist sig ikke at virke, viser en evaluering. Resultaterne udfordrer i det hele taget tanken om økonomisk incitament i skolen, siger forsker.

13.08.2020 | I pressen

Weekendavisen: Hop på stedet

Nyttesløst. LøkkeFondens drenge får ikke bedre karakterer af at deltage i højtprofileret sommerlejr. Ifølge en ny evaluering giver såkaldte turbokurser ingen eller små effekter. Københavns Kommune, der har brugt 20 millioner kroner på projektet, vil nu overveje, om det skal fortsætte.

22.06.2020 | I pressen

Weekendavisen: På udebane

Skoleliv. Indvandrerbørn klarer sig fagligt dårligere, når de anbringes i klasser med en overvægt af danske elever. Ny undersøgelse punkterer en udbredt forestilling.

22.06.2020 | I pressen

Politiken: Ny kulegravning: Intensive læringsforløb har ingen eller små effekter

Turboforløb lever ikke op til forventningerne, konkluderer professor bag omfattende evaluering. Indsatserne skal udvikles og forbedres, lyder den klare opfordring.

18.05.2020 | I pressen

Jyllands-Posten: Undersøgelse af busbørn får rådmand til at handle

Sprogindsatser og skoler, der tager imod tosprogede børn med danskproblemer, skal have et serviceeftersyn, varsler skolerådmand Thomas Medom (SF).

18.05.2020 | I pressen

Jyllands-Posten: Forskning: Tosprogede busbørn lærer mindre

Tosprogede børn med danskproblemer lærer og trives ikke lige så godt, når de køres til andre skoler frem for at blive på deres lokale skole, viser en ny undersøgelse.

07.05.2020 | I pressen

SPSP: Conscientious children do better in school

Simon Calmar Andersen gæsteblogger på amerikansk hjemmeside om sammenhængen mellem børns grundlæggende kompetencer og deres resultater i skolen.

02.04.2020 | I pressen

Videnskab.dk: Er du presset af hjemmeundervisningen? Her er forskernes råd

Mindre børn skal have ros for deres anstrengelser, mens teenageren måske kan blive motiveret af selv at bestemme over sin skoledag.

17.02.2020 | I pressen

Folkeskolen: Elever med fokus på opgaven læser bedre

Ny dansk forskning viser, at elever, som er bedre til at fokusere på en opgave, klarer sig godt i de nationale test i læsning.

02.12.2019 | I pressen

Simon Calmar Andersen: ”Ro om udgifterne giver ro til at fokusere på kerneopgaven med at undervise”.

Stabile skolebudgetter er afgørende for elevernes udbytte af skolegangen, fortæller Simon Calmar Andersen til Weekendavisen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 193

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste