23.06.2020 | Nyhed

Turboforløb løfter ikke-uddannelsesparate elever i 8.klasse fagligt

Ny evaluering fra TrygFondens Børneforskningscenter viser, at turboforløb, der afvikles inden for skolens egne rammer, kan løfte fagligt udfordrede elever i 8. klasse på både kort og lang sigt.

23.06.2020 | Publikation

Turboforløb til ikke-uddannelsesparate elever i 8. klasse

Michael Rosholm, Charlotte Hvidman, Søren Albeck Nielsen, Kamilla Guede, Julie Nafziger, Alexander Koch.

22.06.2020 | I pressen

Weekendavisen: På udebane

Skoleliv. Indvandrerbørn klarer sig fagligt dårligere, når de anbringes i klasser med en overvægt af danske elever. Ny undersøgelse punkterer en udbredt forestilling.

22.06.2020 | I pressen

Politiken: Ny kulegravning: Intensive læringsforløb har ingen eller små effekter

Turboforløb lever ikke op til forventningerne, konkluderer professor bag omfattende evaluering. Indsatserne skal udvikles og forbedres, lyder den klare opfordring.

18.06.2020 | Nyhed

Effektevaluering af tre intensive læringsforløb

Trygfondens Børneforskningscenter og Rambøll har for Bikubenfonden og Egmont Fonden gennemført en effektevaluering af tre intensive læringsforløb over en fire-årig periode. De tre sidste rapporter er nu klar.

18.06.2020 | Publikation

EFFEKTEVALUERING AF TRE INTENSIVE LÆRINGSFORLØB. Har DrengeAkademiet, KøbenhavnerAkademiet og Plan T en effekt på elevernes faglige, sociale og personlige udvikling?

Af Michael Rosholm, Søren Albeck Nielsen, Charlotte Hvidman, Kamilla Gumede og Søren Munkedal.

18.05.2020 | I pressen

Jyllands-Posten: Undersøgelse af busbørn får rådmand til at handle

Sprogindsatser og skoler, der tager imod tosprogede børn med danskproblemer, skal have et serviceeftersyn, varsler skolerådmand Thomas Medom (SF).

18.05.2020 | I pressen

Jyllands-Posten: Forskning: Tosprogede busbørn lærer mindre

Tosprogede børn med danskproblemer lærer og trives ikke lige så godt, når de køres til andre skoler frem for at blive på deres lokale skole, viser en ny undersøgelse.

Billede: Coulorbox

15.05.2020 | Nyhed

Nyhedsbrev: Tosprogede børn med behov for sprogstøtte klarer sig bedst på den lokale folkeskole

Læs resultaterne af TrygFondens Børneforskningscenters forskningsprojekt "Virkninger af Aarhus Kommunes skoleomfordelingspolitik for tosprogede skolestartere".

Viser resultater 1 til 10 ud af 317

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste