22.01.2020 | Nyhed

Deltag i forskningsprojektet "Underretninger i Fokus"

Vær med til at undersøge, om og hvordan et statistisk redskab kan styrke beslutningsgrundlaget, når socialrådgivere vurderer underretninger.

11.12.2019 | Publikation

Predictors of bilinguals´speaking rates

Højen, Anders

03.12.2019 | Publikation

Kortlægning af metoder til udarbejdelse af cost-benefit-analyser af tidlige indsatser for børn

VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – har med finansiering fra TrygFondens Børneforskningscenter foretaget en kortlægning af cost-benefit-analyser af tidlige indsatser for børn udarbejdet i perioden 2008-2017.

02.12.2019 | I pressen

Simon Calmar Andersen: ”Ro om udgifterne giver ro til at fokusere på kerneopgaven med at undervise”.

Stabile skolebudgetter er afgørende for elevernes udbytte af skolegangen, fortæller Simon Calmar Andersen til Weekendavisen.

24.10.2019 | Nyhed

Zetland: Hvem bor i stigende grad tæt på nogen, der ligner dem selv?

1) De rige 2) De lavtlønnede 3)Folk med indvandrerbaggrund

23.10.2019 | Nyhed

Danskerne har fået nye naboer

Ny analyse fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i løbet af de seneste 31 år er begyndt at bo mere blandet med resten af befolkningen. Til gengæld lever de rigeste og fattigste danskere i dag mere adskilt.

10.10.2019 | I pressen

Politiken: Studie viser, at nationale test øger fagligheden: Den konklusion undrer flere forskere

Fagligheden øges markant for de elever, der tager nationale test, viser en undersøgelse. Men det er en meget snæver forståelse af faglighed, lyder kritikken. Det er svært at være uenig i, siger en af forfatterne bag studiet.

30.09.2019 | I pressen

Berlingske: Forskningsprojekt: Nationale test øger elevernes faglighed markant i flere år frem

De nationale test er et billigt og brugbart redskab til at hæve elevernes faglighed, tyder ny forskning fra Aarhus Universitet på. Rundt regnet har det samme effekt at gå glip af nationale test som at misse undervisning i en længere periode.

20.09.2019 | Nyhed

TrygFondens Børneforskningscenter nyhedsbrev nr. 5.

Første nyhedsbrev efter sommerferien er nu på nettet.

11.09.2019 | Nyhed

Faglig støtte styrker udsatte børns trivsel

Evaluering af satspuljeinitiativet "Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen" viser, at indsatserne i projektet har positiv effekt på flere områder af børns trivsel. På kort sigt kan evalueringen dog kun påvise begrænset effekt på børnenes faglige kompetencer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 295

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste