17.03.2021 | Nyhed

Tidlig skolestart øger teenagepigers risiko for abort og alkoholforgiftning

Ny forskning viser, at piger, som er yngst på deres klassetrin, har større risiko for abort og alkoholforgiftning i teenagealderen. Man bør dog ikke alene af den grund udsætte skolestarten for piger født sidst på året, mener forsker.

Grafen viser sammenhængen mellem børnenes gennemsnitlige alder på interventionstidspunktet og de omkostningsstandardiserede effektstørrelser i de 10 lodtrækningsforsøg med 18 indsatsgrene, der indgår i metaanalysen.

04.03.2021 | Nyhed

Enkle indsatser kan øge børn og unges læring

En ny metaanalyse fra TrygFondens Børneforskningscenter viser, at det med ret enkle indsatser er muligt at løfte børn og unges læring betydeligt. Særligt tidlige indsatser kan øge børnenes læring, hvis forskere og praktikere samarbejder om at udvikle og identificere effektive indsatser.

04.03.2021 | Publikation

Are impacts of early interventions in the Scandinavian welfare state consistent with a Heckman curve? A meta-analysis

Michael Rosholm, Alexander Paul, Dorthe Bleses, Anders Højen, Phillip S. Dale, Peter Jensen, Laura M. Justice, Michael Svarer, Simon Calmar Andersen.

22.02.2021 | I pressen

Kronik: Professor: Hvordan kan Finansministeriet påstå, at der er lige muligheder for alle i Danmark? Det er jo åbenlyst usandt

Det er ganske enkelt ikke rigtigt, når Finansministeriet anslår, at kun 8 procent af forskellen i indkomst skyldes ulige muligheder. Det er langt mere end halvdelen – og noget, som vi bør gøre noget ved. Det kan vi nemlig sagtens.

05.02.2021 | Publikation

Relative age for grade and adolescent risky health behavior

Eva Rye Johansen

22.01.2021 | Publikation

Bæredygtig Komptenceudvikling i Dagtilbud

Bente Jensen, Roddy Walker og Maria Marquard.

18.01.2021 | Nyhed

Tidlig start i dagtilbud styrker børns sproglige kompetencer

Nye resultater fra TrygFondens Børneforskningscenter viser, at tidlig start i dagtilbud styrker børns sproglige kompetencer. Effekten er størst, hvis de kommer fra hjem, hvor forældrene bruger meget tid på at læse bøger med dem og skærpe deres opmærksom på bøger og skriftsprog.

Viser resultater 1 til 10 ud af 348

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste