24.10.2019 | Nyhed

Zetland: Hvem bor i stigende grad tæt på nogen, der ligner dem selv?

1) De rige 2) De lavtlønnede 3)Folk med indvandrerbaggrund

23.10.2019 | Nyhed

Danskerne har fået nye naboer

Ny analyse fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i løbet af de seneste 31 år er begyndt at bo mere blandet med resten af befolkningen. Til gengæld lever de rigeste og fattigste danskere i dag mere adskilt.

10.10.2019 | I pressen

Politiken: Studie viser, at nationale test øger fagligheden: Den konklusion undrer flere forskere

Fagligheden øges markant for de elever, der tager nationale test, viser en undersøgelse. Men det er en meget snæver forståelse af faglighed, lyder kritikken. Det er svært at være uenig i, siger en af forfatterne bag studiet.

30.09.2019 | I pressen

Berlingske: Forskningsprojekt: Nationale test øger elevernes faglighed markant i flere år frem

De nationale test er et billigt og brugbart redskab til at hæve elevernes faglighed, tyder ny forskning fra Aarhus Universitet på. Rundt regnet har det samme effekt at gå glip af nationale test som at misse undervisning i en længere periode.

20.09.2019 | Nyhed

TrygFondens Børneforskningscenter nyhedsbrev nr. 5.

Første nyhedsbrev efter sommerferien er nu på nettet.

11.09.2019 | Nyhed

Faglig støtte styrker udsatte børns trivsel

Evaluering af satspuljeinitiativet "Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen" viser, at indsatserne i projektet har positiv effekt på flere områder af børns trivsel. På kort sigt kan evalueringen dog kun påvise begrænset effekt på børnenes faglige kompetencer.

11.09.2019 | Publikation

Evaluering af skolerettede og skoleunderstøttende indsatser i projekt ”Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen"

Udarbejdet af Michael Rosholm, Benedicte Donslund Vind, Nanna Bøgh Laursen, Johanne Jeppesen Lomholt, Søren Albeck Nielsen.

03.09.2019 | I pressen

Politiken: Forsker: Skoler med mange ressourcesvage elever dropper oftere de nationale test

På dagen, hvor de nationale test skal til debat, viser ny forskning, at skoler, der har en høj andel af elever med indvandrerbaggrund eller lavtuddannede forældre, oftere afholder sig fra at bruge de udskældte test.

03.09.2019 | Nyhed

Frivillige nationale test kan ramme svage elever

Folkeskoleelever fra ressourcesvage hjem har stort fagligt udbytte af de nationale test. Men samtidig er det netop de skoler med flest ressourcesvage elever, der er mest tilbøjelige til at vælge testene fra.

Viser resultater 1 til 10 ud af 290

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste