22.09.2020 | I pressen

Skolemonitor: Præmiepulje til fagligt svage elever har haft tæt på ingen effekt

Den såkaldte skolepulje blev indført af den daværende regering i 2017 for at løfte det faglige niveau, men puljen har vist sig ikke at virke, viser en evaluering. Resultaterne udfordrer i det hele taget tanken om økonomisk incitament i skolen, siger forsker.

22.09.2020 | Nyhed

Slutevaluering: Begrænset effekt af skolepuljen

Trods udsigt til en økonomisk præmie havde deltagelse i den såkaldte skolepulje kun svag eller ingen effekt på de svageste elevers faglige resultater. Det tyder på, at stærkere økonomiske incitamenter til skolerne ikke er løsningen på udfordringerne med at løfte denne elevgruppe, siger leder af TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus…

22.09.2020 | Publikation

Evaluering af skolepuljen. 2. midtvejsrapport

Simon Calmar Andersen, Lau Meldgaard Andreassen, Gitte Sommer Harrits, Cecilie Gaardsted Jensen, Sarah Yde Junge og Søren Munkedal.

14.09.2020 | Publikation

The impact of standardized test feedback in math: Exploiting a natural experiment in 3rd grade

Louise Beuchert, Tine Loise Mundbjerg Eriksen og Morten Visby Krægpøth

09.09.2020 | Nyhed

Nyt koncept løfter stærke og svage elever i matematik

En dialogbaseret og mere problemløsende tilgang til matematikundervisningen løfter de svageste og stærkeste elever i klassen markant – og ikke mindst på samme tid. Det viser nyt forskningsprojekt med 873 danske folkeskoleelever.

09.09.2020 | Publikation

Sammenfatning af følgeforskningen på Matematikindsats 2017 - TMTM, Tidlig Matematikindsats Til Marginalgruppeelever

Jimmy Harder, Julie Vangsøe Færch, Signe Gottschau Maim, Steffen Overgaard, Klaus Rasmussen, Pia Tonnesen, Michael Rosholm.

31.08.2020 | Publikation

Social emotional learning in the classroom: Short-run effects from PERSPEKT 2.0

Anna Folke Larsen og Marianne Simonsen

31.08.2020 | Publikation

Pupil Well-being in Danish Primary and Lower Secondary Schools

Anna Folke Larsen, Afonso Saraiva Câmara Leme og Marianne Simonsen

Foto: Mikal Schlosser

24.08.2020 | Nyhed

Nyt projekt skal styrke den pædagogiske kvalitet i dagplejen

I denne uge starter projektet ”Pædagogisk kvalitet i dagplejen”, hvor forskere fra DPU, VIVE og TrygFondens Børneforskningscenter samarbejder med 11 kommuner om at styrke kvaliteten i dagplejen og evaluere, hvad de betyder for de mindste børns udvikling.

13.08.2020 | I pressen

Weekendavisen: Hop på stedet

Nyttesløst. LøkkeFondens drenge får ikke bedre karakterer af at deltage i højtprofileret sommerlejr. Ifølge en ny evaluering giver såkaldte turbokurser ingen eller små effekter. Københavns Kommune, der har brugt 20 millioner kroner på projektet, vil nu overveje, om det skal fortsætte.

Viser resultater 1 til 10 ud af 328

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste