20.09.2019 | Nyhed

TrygFondens Børneforskningscenter nyhedsbrev nr. 5.

Første nyhedsbrev efter sommerferien er nu på nettet.

11.09.2019 | Nyhed

Faglig støtte styrker udsatte børns trivsel

Evaluering af satspuljeinitiativet "Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen" viser, at indsatserne i projektet har positiv effekt på flere områder af børns trivsel. På kort sigt kan evalueringen dog kun påvise begrænset effekt på børnenes faglige kompetencer.

11.09.2019 | Publikation

Evaluering af skolerettede og skoleunderstøttende indsatser i projekt ”Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen"

Udarbejdet af Michael Rosholm, Benedicte Donslund Vind, Nanna Bøgh Laursen, Johanne Jeppesen Lomholt, Søren Albeck Nielsen.

03.09.2019 | I pressen

Politiken: Forsker: Skoler med mange ressourcesvage elever dropper oftere de nationale test

På dagen, hvor de nationale test skal til debat, viser ny forskning, at skoler, der har en høj andel af elever med indvandrerbaggrund eller lavtuddannede forældre, oftere afholder sig fra at bruge de udskældte test.

03.09.2019 | Nyhed

Frivillige nationale test kan ramme svage elever

Folkeskoleelever fra ressourcesvage hjem har stort fagligt udbytte af de nationale test. Men samtidig er det netop de skoler med flest ressourcesvage elever, der er mest tilbøjelige til at vælge testene fra.

02.09.2019 | Nyhed

Er du vores nye kollega?

TrygFondens Børneforskningscenter søger praktikant til foråret 2020.

02.09.2019 | I pressen

Folkeskolen: Lærernes syn på fejl smitter af på deres feedback

Elevernes opfattelse af egne evner bliver direkte påvirket af, hvordan lærerne tænker om at fejle, når de giver feedback, viser et nyt studie. Lærere skal blive bevidste om deres eget mindset, opfordrer forsker.

15.08.2019 | I pressen

Videnskab.dk: Dine venner præger dit valg af uddannelse mere, end du tror

Gymnasium, erhvervsskole eller noget tredje? Kammerater påvirker din beslutning.

15.08.2019 | I pressen

Folkeskolen: Forskning: Unge påvirker hinanden til uddannelsesvalg

Unge bliver påvirkede af, hvad de tror, kammeraterne mener. Om de vælger en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse påvirkes i høj grad af kammeraterne. Men de unge er ikke bevidste om det.

Viser resultater 1 til 10 ud af 286

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste