14.06.2021 | Publikation

Implementing toddler interventions at scale: The case of “We learn together”

Dorthe Bleses, Peter Jensen, Anders Højen, Pauline Slot, Laura Justice.

07.06.2021 | Nyhed

Nyhedsbrev nr. 1, juni 2021

Læs det på nettet nu

02.06.2021 | Nyhed

Effektive indsatser skal gøre gavn på grøn stue

To nye rapporter fra TrygFondens Børneforskningscenter skal udbrede kendskabet til effektive indsatser på dagtilbudsområdet og bidrage til at styrke implementeringen af dem, så de kommer danske børn til gavn.

02.06.2021 | Publikation

Hvilke indsatser virker i danske dagtilbud? Kortlægning af evidensbaserede indsatser.

Dorthe Bleses, Nanna Bøgh Laursen, Marlene Vita Kristensen, & Nynne Thorup Horn

29.04.2021 | Nyhed

Børn af forældre på overførselsindkomst klarer sig dårligere sprogligt

Ny rapport fra TrygFondens Børneforskningscenter viser, at børn af forældre på overførselsindkomst har svagere talesproglige kompetencer i førskolealderen og klarer sig dårligere i læsning i 2. klasse end børn af selvforsøgende. Det kræver en indsats på flere niveauer at vende udviklingen.

29.04.2021 | Publikation

Børn af forældre på overførselsindkomst: Udvikling af sprog og læsning

Anders Højen, Dorthe Bleses, Fabio Trecca, Benedicte Donslund Vind, Lau Meldgaard Andreassen, Søren Munkedal.

21.04.2021 | Nyhed

Ulighed: Forældre forstærker genetiske forskelle mellem børn

Ny undersøgelse fra TrygFondens Børneforskningscenter viser, at forældre forstærker genetiske forskelle mellem børn, som har betydning for, hvor godt og hurtigt de tilegner sig nye færdigheder. Det øger uligheden i livsmuligheder. Men via vores velfærdspolitik kan vi reducere denne ulighed.

21.04.2021 | Publikation

The Nurture of Nature and the Nature of Nurture: How Genes and Investments Interact in the Formation of Skills

Mikkel Aagaard Houmark, Victor Ronda, Michael Rosholm

Viser resultater 1 til 10 ud af 357