I pressen

Herunder har du mulighed for at læse forskellige pressehistorier, hvor TrygFondens Børneforskningscenter eller centerets projekter har været omtalt, eller hvor centerets forskere er blevet citeret:

10.08.2016 | I pressen

Videnskab.dk: Kan indsatser før skolestart bremse den sociale arv?

Den sociale kløft eksisterer stadig i skolen trods utallige forsøg. I USA har man med succes brugt programmer, der skal styrke de svageste børn allerede inden skolestart. Spørgsmålet er, om en lignende indsats i de danske dagtilbud også vil virke. (Videnskab.dk)

09.08.2016 | I pressen

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling: Store forskelle i de mindste børns forudsætninger for at trives og lære

En ny rapport viser, at der allerede før 3-års alderen er store forskelle i børns kompetencer. Rapporten er udarbejdet i forbindelse med et stort udviklings- og forskningsprojekt, hvor målet er, at alle børn trives og lærer mest muligt. (Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling)

08.08.2016 | I pressen

ScienceNewsforStudents: More classroom time increases reading skills

Just three extra hours a week raised reading test scores in fourth grade students. (ScienceNewsforStudens)

01.07.2016 | I pressen

Mandag Morgen: Nordsjællandsk kommune skaber globalt nybrud

Gribskov åbner sine skoler, børnehaver og specialinstitutioner for forskere, så de kan finde de metoder med størst effekt for udsatte børn og forældre. Det nye samarbejde er formentlig det første af sin art i verden og har store perspektiver. (Mandag Morgen)

01.07.2016 | I pressen

Radio Kattegat: Gribskov Kommune i banebrydende børneforskning

For første gang indgår en kommune og forskere et langsigtet, strategisk samarbejde om børneforskning. Gribskov Kommune stiller i fem år børn, lærere og pædagoger samt skoler og daginstitutioner til rådighed for Trygfondens Børneforskningscenter. (Radio Kattegat)

30.06.2016 | I pressen

folkeskolen.dk: Kommune lukker forskere ind til lærerne i fem år

For første gang stiller en kommune hele børne- og ungeområdet til rådighed for forskere i fem år. (folkeskolen.dk)

30.06.2016 | I pressen

SN.dk: Forskere ind i skoler og dagtilbud

I de næste fem år bliver Gribskov Kommunes dagtilbud og skoler et slags laboratorium for videnskabelig forskning på børneområdet. (SN.dk)

29.06.2016 | I pressen

Ugeposten Gribskov: Gribskov stiller børn til rådighed for forskningen

Gribskov Kommune stiller i fem år børn, lærere og pædagoger samt skoler og daginstitutioner til rådighed for TrygFondens Børneforskningscenter. (Ugeposten Gribskov)

20.06.2016 | I pressen

videnskab.dk: Skoleelever bliver bedre af flere lærerstyrede timer i læsning

Længere skoledage er en gevinst for grundskoleelevers læseevner, hvis lærerne får frie tøjler til at planlægge undervisningen, viser nyt dansk studie. (videnskab.dk)

12.05.2016 | I pressen

VIA: Forældre kan gøre børn bedre til at læse

Børn bliver markant bedre læsere, hvis deres forældre læser med dem hver dag. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Trygfondens Børneforskningscenter ved Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og VIA University College. (VIA)

Viser resultater 91 til 100 ud af 193

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste