Sprogvurderingsmateriale af 2-årige børn

Socialstyrelsen har bedt forskere ved TrygFondens Børneforskningscenter og Institut for Kommunikation og Kultur (Aarhus Universitet) om at udvikle et sprogvurderingsmateriale til 2-årige børn, som kan hjælpe kommunerne med tidligt at identificere børn, der er i risiko for at udvikle sproglige vanskeligheder.­

Periode: 2018

Målgruppe: Børn i alderen 22-35 måneder.

­

Indsats: Kommunerne har ansvar for at sprogvurdere børn i 3-årsalderen, hvis de ikke er optaget i et dagtilbud, eller hvis der er en formodning om, at barnet kan have behov for sprogstimulering. I 2017 gav Folketinget kommunerne mulighed for at fremrykke sprogvurderingen til 2-årsalderen. Der skal derfor udvikles et sprogvurderingsmateriale, der er målrettet denne målgruppe.

­

Forskning: Forskningsprojektet består af fire elementer:

1) Kortlægning af forskning om metoder til sprogvurdering af børn i 2-årsalderen.

2) Udarbejdelse af sprogvurderingsmateriale.

3) Afprøvning af sprogvurderingsmaterialets validitet og anvendelighed.

4) Indsamling af normdata blandt ca. 2.000 børn i alderen 22-35 måneder.

Partnere: Socialstyrelsen og Sprogin.

Resultater: Sprogvurderingsmaterialet forventes færdigudviklet ved udgangen af 2018.­­

Dorthe Bleses

H bygn. 2622, 10