Om os

På TrygFondens Børneforskningscenter gennemfører vi videnskabelige effektmålinger for at afprøve, om en indsats virker i praksis.

Vi samarbejder med kommuner, ministerier og frivillige organisationer med at fundere deres sociale-, skole- og kriminalpræventive indsatser i mere robust viden, så ny viden bliver brugt i praksis og kommer børn og unge til gavn.

Desuden engagerer vi os i forskningssamarbejder på tværs af discipliner, tilbyder kurser, seminarer og konferencer, da vi tror på, at mere tværfaglighed og forskersamarbejde vil gavne den viden, som skabes.

Kontakt forskere og medarbejdere ved centeret.

Vores vision

At alle danske børn og unge igennem hele deres opvækst skal blive mødt med indsatser, der på bedste vis øger deres muligheder for at få et godt liv, baseret på solid viden om, hvad der virker.

Vores filosofi

Afstanden mellem de indsatser, som udvikles og benyttes i praksis i tusindetal i danske skoler, institutioner og frivillige organisationer og et samfund, der klæder forældre, pædagoger, lærere m.fl. på til systematisk og med stor effekt at hjælpe danske børn og unge, er for stor og bør mindskes, så ingen tabes.

Vi tror på, at politisk anvendelige, praksisorienterede og videnskabeligt valide effektmålinger sagtens kan gå hånd i hånd, og vi arbejder aktivt på at skabe forskning i samproduktion med de kommuner, frivillige organisationer og andre, som er ophavsholdere for og de endelige brugere af sociale indsatser.

Derfor arbejder vi aktivt på at bane vej for, at flere sociale-, skole- og kriminalpræventive indsatser evalueres ved brug af videnskabelige metoder, som giver den bedst mulige viden om indsatsernes virkning.

Vi ønsker, at vores forskning skal udbredes og forankres i praksis til gavn for tusindvis af danske børn og unge. Derfor stiller vi vores resultater til rådighed i et sprog som alle kan forstå og arbejder på, at viden bliver brugt i praksis og dermed medvirker til en styrket videnkultur.

Vi har særlig interesse i at medvirke til at udsatte børn og unges muligheder for et godt liv forbedres og social ulighed mindskes. Vores effektevalueringshjul fremhæver fem kvaliteter i centrets arbejde med at skabe viden til brug i praksis.

Vores etos

Vores forskning er uvildig, og vores forskere har ingen økonomisk eller anden personlig interesse i de indsatser, de evaluerer.

Vores forskning er uafhængig af politiske og ideologiske interesser.

Vores forskning lever op til krav om god forskningsetik.

Vi vildleder ikke med store konklusioner, som ikke har hold i forskningen, men præsenterer vores resultater i lyset af, hvad de kan besvare. Vores målsætning er ambitiøs og kan kun indfries med tid og tålmodighed.

Vores historie

April 2013:

TrygFondens Børneforskningscenter åbner under ledelse af centerchef Michael Rosholm. Børneforskningscentret er finansieret af TrygFonden med 60 mio. kr. over de første seks år.

Aug. 2013:

125 personer deltager i centerets Åbningskonference på Aarhus Universitet.

Sept. 2013:

Første 30 personer trænes i et 5-dages intensivt executive-kursus i Evaluating Social Programs i samarbejde med J-PAL.

Efterår 2013:

TrygFonden uddeler 40 mio. kr. til nye effektevalueringer, som tilknyttes Børneforskningscentret.

Dec. 2013:

3-dages ph.d.-kursus i Behavioral and Experimental Economics on Child Development and Education.

Dec. 2013:

Centret modtager 8 mio. kr. til at udvikle forsknings- og praksiskapacitet i effektevalueringer.

Jan. 2014:

Centret arrangerer interdisciplinær børneforskningskonference for forskere på Aarhus Universitet i samarbejde med professor Carsten Obel.

Feb. 2014:

45 praktikere gæster Aarhus Universitet til en workshop, hvor der blev diskuteret indsatser for anbragte børn, og hvordan praktikere og forskere kan generere viden om, hvad der virker.

Aug. 2014:

150 personer deltager i centrets store konference om skoleundervisning og trivsel.

Sept. 2014:

Ulrik Holmstrup påbegynder TrygFondens første Journalistiske Fellowship.

Feb. 2015:

Til en workshop om skolefravær gæster 30 praktikere Børneforskningscentret for at diskutere, hvad vi kan gøre ved skolefravær.

Marts 2015:

2-dags ekspertkursus i styrkeberegninger afholdes.

Aug. 2015:

Centret vinder kontrakt med Undervisningsministeriet om at evaluere satsningspuljeindsatser overfor udsatte børn.

Sept. 2015:

Centret arrangerer international konference i Paris om evalueringer af social og arbejdsmarkedspolitikker i samarbejde med J-PAL.

Sept. 2015:

Irene Greve påbegynder TrygFondens Journalistiske Fellowship

Okt. 2015:

2-dages workshop sætter skub i praktiker-forskersamarbejdet på effektevalueringer på det kriminalpræventive område.

Okt. 2015:

Dorthe Bleses og Anders Højen rykker Center for Børnesprog fra Odense og integreres i Børneforskningscentret.