Mandag Morgen: Eksperter vil stoppe famlen i blinde for milliarder

En række af landets førende eksperter vil gøre op med vanetænkning og hverdagsrutiner i velfærdssamfundet. De stifter nu et fagligt selskab for at fremme evidensbaseret praksis. Målet er, at en langt større del af det pædagogiske og sociale arbejde bliver baseret på metoder med dokumenteret effekt. Det er det langtfra i dag. (Mandag Morgen)

Det er vigtigt, at socialpolitik er baseret på solid viden om, hvad der virker. Derfor stifter en række forskere og eksperter nu et nyt uafhængigt selskab, som skal  fremme en evidensbaseret praksis i den øvrige del af velfærdssamfundet på samme måde, som det i dag foregår på sundhedsområdet.

En af dem, der stiller op til bestyrelsen i det nye selskab, er Steffen Bohni, der er direktør i Børn og Unge i Gribskov Kommune. Han og Gribskov kommune er i forvejen i gang med til at sikre, at der i højere grad forskes i, om kommunens politik over for børn og unge virker optimalt. Kommunen har således indledt et samarbejde med TrygFondens Børneforskningscenter om at finde de metoder, der har den største positive effekt.

Nyhedsarkiv