Nyheder

25.02.2016 | I pressen

TV2 Nord: Bibliotek får milliontilskud: Gavner børnehavebørns sprog

Aalborg Bibliotekerne modtager milliontilskud til at fremme sprogfærdigheder hos 3-5 årige børn. (TV2 Nord)

24.02.2016 | I pressen

Jyllands-Posten: Projekt vil sætte fokus på folkeskoleelever med højt fravær

Et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Aarhus BSS vil nedbringe antallet af børn med omfattende skolefravær bl.a. ved hjælp af kognitiv adfærdsterapi. (Jyllands-Posten)

12.02.2016 | I pressen

Berlingske: Psykologhjælp skal mindske skolebørns pjæk

I Aarhus vil psykologer udvikle en ny terapeutisk metode til behandling af børn, der har for stort skolefravær. Et fireårigt evidensbaseret forskningsprojekt skal vise, om det er effektivt. (Berlingske)

Foto: ©Dansk Skoleskak

12.02.2016 | I pressen

TV2 Nord: Skoleskak gør klog

3500 nordjyske skoleelever deltog i Skolernes Skakdag. Skak er ikke bare for sjov. Det styrker både læring og sociale kompetencer. (TV2 Nord)

18.01.2016 | Blog

Godt med leg og læring i vuggestuen

Børn er født til at lære, og allerede i den tidligste barndom er der en mulighed for at gøre en positiv forskel for børns udvikling. Ikke alle børn har samme adgang til rige læringsmuligheder, og forskning viser, at det kan få negative konsekvenser for barnets tidlige læring og senere livsmuligheder. For personlige, sociale, kognitive og sproglige…

05.01.2016 | Blog

En god sprog-start for alle børn

Sproget vokser, når det bruges. Men ikke alle børn bliver optimalt sprogligt stimuleret, og tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente senere. Det er med til at skabe ulige vilkår for børn ved skolestart. Derfor er formålet med et nyt projekt for 0-2 årige at give alle børn bedre muligheder for at udvikle deres sprog. Projektet er…

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

10.12.2015 | I pressen

folkeskolen.dk: Ministeriet starter projekt for bedre skolestart til udsatte børn

Udsatte børn skal være bedre rustede til at starte i skole. Det mener Undervisningsministeriet, som starter et projekt i dagtilbuddene, der blandt andet skal styrke børnenes ordforråd og hukommelse. (folkeskolen.dk)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

10.11.2015 | I pressen

BT: Småsnak om vejret skal styrke vuggestuebørns sprog

Vuggestuebørn skal få et bedre sprog ved blandt andet at tale om vejret. Regeringens projekt skal afprøve, hvordan de yngste børn bedst muligt kommer i gang med at snakke. (BT)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

04.11.2015 | I pressen

dr.dk: Udbredt familiekursus er ikke dokumenteret

24 kommuner tager et projekt til sig, som ikke har dokumenteret effekt. (dr.dk)

28.10.2015 | Blog

Nye interdisciplinære kræfter til TrygFondens Børneforskningscenter

TrygFondens Børneforskningscenter på AU BSS, er et bredt, tværfagligt center med fokus på at fremme børns trivsel gennem forskning inden for fx sociologiske, psykologiske og pædagogiske aspekter af børns opvækst og udvikling, og effekten af de overordnede økonomiske rammer. Indlemningen af Center for Børnesprog i TrygFondens Børneforskningscenter…

Viser resultater 91 til 100 ud af 190

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste