Nyheder

04.03.2019 | Nyhed

Arbejdspressede lærere vælger Anders frem for Ahmed

Når danske folkeskolelærere er pressede, diskriminerer de elever med mellemøstlige navne. Det er konklusionen på ny forskning fra TrygFondens Børneforskningscenter. Det er ikke racisme, der er årsagen til diskriminationen men derimod arbejdspres. Når lærernes arbejdsbyrde reduceres, eliminerer man samtidig diskriminationen.

04.03.2019 | Publikation

Reducing Minority Discrimination at the Front Line—Combined Survey and Field Experimental Evidence

Simon Calmar Andersen, Thorbjørn Sejr Guul

28.02.2019 | Nyhed

”Vi lærer sprog i vuggestuen og dagplejen (VLS)” styrker de yngste børns sprog

Resultaterne af forskningsprojektet ”Vi lærer sprog i vuggestuen og dagplejen (VLS)” viser, at indsatsen styrker de yngste børns sprog. Samtidig passer den godt ind i en dansk pædagogisk praksis.

28.02.2019 | Publikation

Vi lærer sprog i vuggestuen og dagplejen. En målrettet og struktureret indsats, der virker ved at styrke læringsmiljøet for de yngste

Udarbejdet af Dorthe Bleses, Anders Højen, Peter Jensen, Anne Bloksgaard Rathe, Lone Amdi Boisen, Hanne Nielsen & Christine Hovmark Jensen for Børne- og Socialministeriet.

22.01.2019 | Nyhed

Læs TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 2

TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 2 er netop udsendt. Her kan du læse om vores mange nye projekter, hvorfor unge med fritidsjob klarer sig bedre til eksamen, og hvad vi foreløbig ved om trivslen blandt unge med en frivillig voksenven.

18.01.2019 | Publikation

Prenatal bisphenol A exposure is associated with language development but not with ADHD-related behaviour in toddlers from the Odense Child Cohort

Tina Kold Jensen, Vicente Mustieles, Dorthe Bleses, Hanne Frederiksen, Fabio Trecca, Greet Schoeters, Helle Raun Andersen, Phillipe Grandjean, Henriette Boye Kyhl, Anders Juul, Niels Bilenberg, Anna-Maria Andersson.

15.01.2019 | I pressen

Kristeligt Dagblad: Øget fokus på talesprog hjælper svage elever

Et godt talesprog er ikke bare en vigtig forudsætning for at lære at læse men også for at kunne følge med i skolens andre fag, fortæller professor Dorthe Bleses fra TrygFondens Børneforskningscenter i artiklen.

15.01.2019 | Nyhed

Ny forskningskortlægning: Disse indsatser støtter effektivt elever med svage kompetencer i sprog og læseforståelse

Svage kompetencer i sprog og læseforståelse har negative konsekvenser for børns udbytte af undervisningen. Men en ny forskningskortlægning afdækker seks overordnede indsatstyper med en dokumenteret positiv effekt, som lærere og pædagoger kan anvende i undervisningen for at støtte børns sprog og læseforståelse.

15.01.2019 | Publikation

Elever med svage kompetencer i sprog og læseforståelse

Udarbejdet af Dorthe Bleses, Charlotte Hvidman, Søren Munkedal og Anders Højen for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

03.01.2019 | Jobs

Er du vores nye kollega?

TrygFondens Børneforskningscenter har en ledig stilling som videnskabelig assistent. Stillingen skal tiltrædes pr. 1. februar og er tidsbegrænset til d. 31. januar 2022.

Viser resultater 11 til 20 ud af 264

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste