26.06.2019 | Nyhed

TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 4.

Før sommerferien samler vi i nyhedsbrev nr. 4 op på nogle af de seneste resultater fra TrygFondens Børneforskningscenter.

19.06.2019 | Nyhed

Bibliotekarer kan sætte turbo på børns sprogudvikling

Når bibliotekarer kombinerer deres faglighed med forskningsbaseret viden om børns læring, har et forløb på bare 12 timer målbar effekt på børnehavebørns sproglige udvikling. Det viser resultaterne af projektet Sprogstart, som Aalborg Bibliotekerne, Brønderslev Bibliotek og TrygFondens Børneforskningscenter står bag.

14.05.2019 | I pressen

Kronik: De nationale test måler udmærket og bidrager til vigtige forskningsresultater

Som forskere inden for uddannelsesområdet finder vi det glædeligt, hvis de nationale test kan gøres endnu mere præcise. Men i en ny evaluering af de nationale test giver Jeppe Bundsgaard og Svend Kreiner en misvisende fremstilling af de nationale tests målesikkerhed og drager urimelige konklusioner heraf.

02.05.2019 | Nyhed

Regeringens skolepulje får skoler til at løfte fagligt svage elever

Skolepuljens økonomiske præmie ser ud til at virke, fordi den giver skoler et forstærket fokus på opgaven med at løfte de fagligt svageste elever. Det viser første midtvejsevaluering af skolepuljen, som er foretaget af forskere ved TrygFondens Børneforskningscenter og Via University College.

02.05.2019 | Publikation

Evaluering af skolepuljen. 1. midtvejsrapport.

Af Simon Calmar Andersen, Lau Meldgaard Andreassen, Gitte Sommer Harrits, Ulrik Hvidman, Marlene Vita Kristensen og Søren Munkedal.

26.04.2019 | Nyhed

Allerede i børnehaven er der systematiske forskelle på indvandrerbørns dansksproglige kompetencer, som kan følge med op i folkeskolen

Nye forskningsresultater fra forskere ved TrygFondens Børneforskningscenter viser, at der allerede i børnehaven er systematiske forskelle på indvandrerbørns dansksproglige kompetencer. Disse forskelle spejler mønstret i forskellige indvandrergruppers afgangskarakterer fra folkeskolen og understreger behovet for en tidlig indsats.

26.04.2019 | Publikation

Patterns of educational achievement among groups of immigrant children in Denmark emerge already in preschool second-language and preliteracy skills

Journal article by Anders Højen, Dorthe Bleses, Peter Jensen and Phillip S. Dale, in Applied Psycholinguistics (2019), 1-23.

09.04.2019 | I pressen

Lodtrækningsforsøg skaber sikrere viden om effekten af turboforløb

Weekendavisen: Artiklen ”Turboløsninger” giver et godt indblik i forskningen i effekterne af korte og intensive undervisningsforløb til elever med problemer. Professor Alexander Koch, som deltager i TrygFondens Børneforskningscenters evaluering af de såkaldte turboforløb, forklarer i artiklen, hvorfor det er vigtigt at lave lodtrækningsforsøg, når…

08.04.2019 | Nyhed

Læs TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 3.

TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 3 er netop udsendt. I dette nyhedsbrev er der fokus på sprog, og du kan læse om en række redskaber, der kan bruges til at følge eller styrke børn og unges sproglige kompetencer.

20.03.2019 | Nyhed

Centerleder i spidsen for ny kommission, der skal komme med bud på fremtidens læreruddannelsen

Simon Calmar Andersen bliver formand for ny kommission, der skal komme med forslag til fremtidens læreruddannelse.

Viser resultater 1 til 10 ud af 272

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste