21.05.2017 | I pressen

DR: Sange og historier om tandsmør: Børn skal lege sig til bedre sprog

For mange børn halter sprogligt efter, når de starter i skole. Det skal de lege sig af med. (DR)

21.05.2017 | Publikation

Your move: The effect of chess on mathematics test scores

Journal article by Michael Rosholm, Mai Bjørnskov Mikkelsen and Kamilla Gumede, PLoS ONE, https://doi.org/10.1371/journal.pone.0177257.

21.05.2017 | I pressen

Child and Family Blog: Children's reading better if parents believe they can - and help well

Funding parental support for reading is more cost-effective than funding classroom support – and is particularly beneficial for boys. (Child and Family Blog)

04.05.2017 | I pressen

Berlingske har skrevet en artikel om Forsøg med Modersmålsundervisning

Modersmålsundervisning virker ikke, siger undervisningsminister Merete Riisager (LA), efter stort dansk forsøg konkluderer, at tre indsatser med inddragelse af modersmål og sprogstøtte ikke har haft nogen effekt på tosprogede elevers danskkundskaber. (Berlingske)

Modersmålsbaseret undervisning – gruppebaseret indsats på 4. klassetrin

Rapport af Simon Calmar Andersen og Maria Knoth Humlum.

Modersmålsbaseret undervisning – klassebaserede indsatser

Rapport af Simon Calmar Andersen, Maria Knoth Humlum, Thorbjørn Sejr Guul og Anne Brink Nandrup.

Modersmålsbaseret undervisning - modersmålsundervisning på 1. klassetrin

Rapport af Simon Calmar Andersen, Maria Knoth Humlum og Thorbjørn Sejr Guul.

26.04.2017 | I pressen

Altinget: Forskere: Sådan bryder vi den negative sociale arv

DEBAT: Regeringens kommende børneudspil kan bidrage til at bryde den negative sociale arv. Men det kræver, at initiativerne kan evalueres og tager udgangspunkt i ny dansk forskning, skriver ledelsen i TrygFondens Børneforskningscenter. (Altinget)

26.04.2017 | I pressen