Foto: Michael Langhoff

14.11.2018 | Nyhed

Børn med et langvarigt venskab med en frivillig voksenven trives bedst

Pilotundersøgelse viser, at trivslen er høj blandt børn, som har haft en frivillig voksenven i mindst ét år. De næste tre år vil vise, om børnenes højere trivsel skyldes venskaberne eller egenskaber ved børnene, og hvad der skaber langvarige venskaber.

14.11.2018 | Publikation

Børns voksenvenner. Pilotundersøgelse af foreningens screening og match praksis, motiver til og udbytte af venskaber

Anna Piil Damm, Emma von Essen, Nathalie Perregaard, Sarah van Mastrigt, Kathrine Vitus og Kaare Bro Wellnitz.

01.11.2018 | Nyhed

Legebaseret læsning i børnehaven gavner både Fie og Fatima

En struktureret indsats med legebaseret læsning i børnehaven løfter børn med de svageste sprogfærdigheder og gavner både tosprogede og børn med dansk som modersmål.

01.11.2018 | Publikation

Individual differences in response to a large-scale language and pre-literacy intervention for preschoolers in Denmark

Phillip S. Dale, Jessica Logan, Dorthe Bleses, Anders Højen and Laura Justice.

29.10.2018 | Nyhed

TrygFondens Børneforskningscenter lancerer nyhedsbrev

I forlængelse af TrygFondens bevilling på 40 mio. kr., der sikrer TrygFondens Børneforskningscenters forskningsaktiviteter fire år frem, lancerer vi nu et nyhedsbrev.

26.10.2018 | Nyhed

Forskning i børn og unge sikres fire år frem

En ny bevilling fra TrygFonden på 40 millioner kroner bidrager til, at TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus BSS kan fortsætte sine forskningsaktiviteter frem til 2022.

01.10.2018 | I pressen

Folkeskolen: Se hvad der virker bedst, når tosprogede skal lære at læse

Tosprogede elever har samme forudsætninger for at afkode bogstaver og lyde som andre børn. Men det kniber med læseforståelsen. Lærere kan hjælpe eleverne ved at gøre det klart for dem, hvad de skal lære og ved at lade dem arbejde i grupper.

27.09.2018 | Nyhed

Skolekonference bygger bro mellem forskning og praksis

Skolefolk fra hele landet deltager i dag i TrygFondens Børneforskningscenters skolekonference på Aarhus Universitet. Målet er, at resultaterne fra skoleforskningen kommer eleverne til gavn.

12.09.2018 | I pressen

Simon Calmar Andersen: ”Jeg vil råde regeringen til ikke skrue ned for timetallet”

Regeringen vil forkorte skoleugen med 1, 8 timer om ugen, men det er ikke en god idé, mener Simon Calmar Andersen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 241

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste