09.05.2018 | Nyhed

TrygFondens Børneforskningscenter afholder skolekonference

Arbejder du med sprog og læsning eller med indsatser for udsatte elever i folkeskolen? Ønsker du at inddrage den nyeste forskning om, hvilke indsatser og metoder der gavner elever i folkeskolen, i dit arbejde? Så glæd dig til den 27. september.

26.04.2018 | Nyhed

Kommuner søges til samarbejde om udvikling af sprogvurderingsmateriale til 2-årige børn

Socialstyrelsen har bedt TrygFondens Børneforskningscenter om at udarbejde et nyt sprogvurderingsmateriale, der er målrettet børn i 2-årsalderen. For at materialet bliver så anvendeligt som muligt, ønsker vi at indgå samarbejde med kommuner, der vil afprøve materialet.

18.04.2018 | Nyhed

Dorthe Bleses i DR: Hvordan får du læst højt for dit barn? - Få tre gode råd

Det kræver tålmodighed og nærvær at læse højt for sine børn, fortæller professor i børnesprog.

18.04.2018 | Publikation

Structural and Process Quality of Danish Preschools: Direct and Indirect Associations With Children’s Growth in Language and Preliteracy Skills

by Pauline Louise Slot, Dorthe Bleses, Laura M. Justice, Justin Markussen-Brown & Anders Højen.

28.03.2018 | Publikation

Nudging in education

by Mette Trier Damgaard & Helena Skyt Nielsen

22.02.2018 | Publikation

Viden Om sprog- og læsekompetencer hos tosprogede elever

Undervisningsministeriet har bedt TrygFondens Børneforskningscenter om at formidle viden om, hvilke pædagogiske og didaktiske metoder, der har effekt i forhold til tosprogede elevers sprog- og læsekompetencer.

29.01.2018 | Publikation

Does mixing age groups in early childhood education settings support children’s language development?

by Laura Justice, Jessica A. Logan, Kelly Purtell, Dorthe Bleses & Anders Højen

24.01.2018 | Publikation

Artikel: Measurement Properties of the SEAM Questionnaire Using Rasch Analysis on Data From a Representative Danish Sample of 0- to 6-Year-Olds

Af Nina Madsen Sjö, Dorthe Bleses, Line Dybdal, Hanne Nielsen, Karen Krag Sehested, Henriette Kirkeby, Svend Kreiner og Peter Jensen

12.01.2018 | I pressen

Simon Calmar Andersen uddyber til Gymnasieskolen omkring data i trivselsmålingerne.

Som formand for ekspertgruppen for trivselsmålingen, forklarer Simon Calmar Andersen, hvorfor det har en stor værdi for forskningen at koble cpr-nummer til elevernes personfølsomme svar.

08.12.2017 | Nyhed

Nyt projekt skal afprøve sprogindsats i 200 daginstitutioner

Børns sproglige udvikling i de første leveår har afgørende betydning for deres muligheder senere i livet. Allerede i vuggestuealderen er der stor forskel på børns sprogkompetencer, og disse forskelle øges igennem barndommen. Undersøgelser viser, at forskellene blandt andet hænger sammen med, hvordan barnets sprog stimuleres i dagtilbuddet. Ved at…

Viser resultater 1 til 10 ud af 219