22.01.2019 | Nyhed

Læs TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 2

TrygFondens Børneforskningscenters nyhedsbrev nr. 2 er netop udsendt. Her kan du læse om vores mange nye projekter, hvorfor unge med fritidsjob klarer sig bedre til eksamen, og hvad vi foreløbig ved om trivslen blandt unge med en frivillig voksenven.

18.01.2019 | Publikation

Prenatal bisphenol A exposure is associated with language development but not with ADHD-related behaviour in toddlers from the Odense Child Cohort

Tina Kold Jensen, Vicente Mustieles, Dorthe Bleses, Hanne Frederiksen, Fabio Trecca, Greet Schoeters, Helle Raun Andersen, Phillipe Grandjean, Henriette Boye Kyhl, Anders Juul, Niels Bilenberg, Anna-Maria Andersson.

15.01.2019 | I pressen

Kristeligt Dagblad: Øget fokus på talesprog hjælper svage elever

Et godt talesprog er ikke bare en vigtig forudsætning for at lære at læse men også for at kunne følge med i skolens andre fag, fortæller professor Dorthe Bleses fra TrygFondens Børneforskningscenter i artiklen.

15.01.2019 | Nyhed

Ny forskningskortlægning: Disse indsatser støtter effektivt elever med svage kompetencer i sprog og læseforståelse

Svage kompetencer i sprog og læseforståelse har negative konsekvenser for børns udbytte af undervisningen. Men en ny forskningskortlægning afdækker seks overordnede indsatstyper med en dokumenteret positiv effekt, som lærere og pædagoger kan anvende i undervisningen for at støtte børns sprog og læseforståelse.

15.01.2019 | Publikation

Elever med svage kompetencer i sprog og læseforståelse

Udarbejdet af Dorthe Bleses, Charlotte Hvidman, Søren Munkedal og Anders Højen for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

03.01.2019 | Jobs

Er du vores nye kollega?

TrygFondens Børneforskningscenter har en ledig stilling som videnskabelig assistent. Stillingen skal tiltrædes pr. 1. februar og er tidsbegrænset til d. 31. januar 2022.

03.01.2019 | Nyhed

Følg os på LinkedIn

TrygFondens Børneforskningscenter er nu på LinkedIn, hvor du følge os og få løbende nyt om vores forskningsprojekter og resultater.

16.11.2018 | Nyhed

Unge med fritidsjob klarer sig bedre til eksamen

Ny undersøgelse fra TrygFondens Børneforskningscenter viser, at erfaringerne fra et fritidsjob hjælper teenagere med at udvikle tilværelseskompetencer, som fører til, at de klarer sig bedre i skolen og begår mindre kriminalitet.

16.11.2018 | Publikation

Life Skills Development of Teenagers through Spare-Time Jobs

Economic Working Paper by Rune V. Lesner, Anna Piil Damm, Preben Bertelsen and Mads Uffe Pedersen.

Foto: Michael Langhoff

14.11.2018 | Nyhed

Børn med et langvarigt venskab med en frivillig voksenven trives bedst

Pilotundersøgelse viser, at trivslen er høj blandt børn, som har haft en frivillig voksenven i mindst ét år. De næste tre år vil vise, om børnenes højere trivsel skyldes venskaberne eller egenskaber ved børnene, og hvad der skaber langvarige venskaber.

Viser resultater 1 til 10 ud af 250

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste