I pressen

Herunder har du mulighed for at læse forskellige pressehistorier, hvor TrygFondens Børneforskningscenter eller centerets projekter har været omtalt, eller hvor centerets forskere er blevet citeret:

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

26.04.2015 | I pressen

Berlingske: "Vi leger sproget ind i børnene"

Børn kan lære at tale markant bedre, hvis man sætter ind med sproglæring allerede i børnehaven. Indsatsen kan styrke børn fra ikke-boglige hjem og gøre dygtige børn endnu bedre, viser en ny undersøgelse. (Berlingske)

15.04.2015 | I pressen

Information: Journalistik og moralsk panik

Den journalistiske dækning af misbrugssager som den fra Tønder fører til hurtige og uigennemtænkte politiske tiltag. Som journalister bør vi ikke kun lede efter ofre og skurke. (Information)

01.04.2015 | I pressen

Berlingske: Tvangsadoption - et nødvendigt onde

Forskning indikerer klart, at der skal nytænkning til i forhold til de udsatte børn. Derfor fortjener regeringens og Venstres forslag på adoptionsområdet kritisk, men konstruktiv opbakning. (Berlingske)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

31.03.2015 | I pressen

Jyllands-Posten: Forældre forberedes på familielivet

Nyt forskningsprojekt skal dokumentere effekten af, at kommunen vil ruste borgere til at blive bedre forældre. (Jyllands-Posten)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

24.03.2015 | I pressen

Kommunernes Landsforening: Vigtigt at tilføre kompetencer tidligt i livet

Et nyt forskningsprojekt i Aarhus Kommune skal dokumentere indsatsen af at ruste kommende forældre til livet med små børn. En tidlig indsats og dokumentation af effekterne er den rette vej, lyder det fra KL. (Kommunernes Landsforening)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

23.03.2015 | I pressen

newsbreak.dk: Aarhus ruster nye forældre til familielivet

Aarhus Kommune søsætter et nyt projekt, der skal forberede nye forældre bedre på familielivet. (newsbreak.dk)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

23.03.2015 | I pressen

Aarhus Kommune: Nye forældre forberedes på familielivet

Førstefødte børn i Aarhus vil i fremtiden blive mødt af en far og mor, der er mere velforberedte til at tage imod den lille ny end i dag. (Aarhus Kommune)

Foto: ©Dansk Skoleskak

20.03.2015 | I pressen

Kristeligt Dagblad: Skoleskak gør børn bedre til matematik

Det ældgamle brætspil går sin sejrsgang i folkeskolen som understøttende undervisning i matematik, koncentration og hukommelse. Danmarkshistoriens hidtil største skoleskakturnering med i alt 28.454 deltagere blev afsluttet i dag. (Kristeligt Dagblad)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

19.03.2015 | I pressen

Berlingske: Urolige elever svækker de andre børns læsning

Når forstyrrende børn skal gå i en klasse, går det lidt ud over resten af klassens indlæring. Men hvis en faglig vejleder kan rådgive læreren, opnår hele klassen langt bedre resultater. Klassekammerater kan oplæres i at hjælpe en elev, der er ved at flippe ud, siger professor. (Berlingske)

Foto: Martin Gravgaard Fotografi

11.03.2015 | I pressen

Kommunernes Landsforening: Udsatte børns skolegang skal styrkes

Satspuljepartierne har afsat 35,6 mio. kr. over fire år til at finde svar på, hvordan fagligheden kan løftes hos udsatte børn. Det skal ske via et landsdækkende forsøgsprogram, der går på tværs af folkeskole- og socialområdet. (Kommunernes Landsforening)

Viser resultater 91 til 100 ud af 154

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste