Herunder har du mulighed for at læse forskellige pressehistorier, hvor TrygFondens Børneforskningscenter eller centerets projekter har været omtalt, eller hvor centerets forskere er blevet citeret:

12.09.2018 | I pressen

Simon Calmar Andersen: ”Jeg vil råde regeringen til ikke skrue ned for timetallet”

Regeringen vil forkorte skoleugen med 1, 8 timer om ugen, men det er ikke en god idé, mener Simon Calmar Andersen.

17.08.2018 | I pressen

Folkeskolens trivselsmåling bør forbedres

Siden 2015 er den nationale trivselsmåling hvert år blevet gennemført i folkeskolerne for at følge elevernes trivsel. Men trivselsmålingens spørgeskema er ikke særlig godt til at måle en række aspekter af trivsel, som det er meningen, det skal måle.

12.01.2018 | I pressen

Simon Calmar Andersen uddyber til Gymnasieskolen omkring data i trivselsmålingerne.

Som formand for ekspertgruppen for trivselsmålingen, forklarer Simon Calmar Andersen, hvorfor det har en stor værdi for forskningen at koble cpr-nummer til elevernes personfølsomme svar.

23.11.2017 | I pressen

Anders Højen uddyber i et interview til Videnskab.dk

Artikel fra videnkskab.dk "Evig krig om pædagogik: Skal små børn lære eller lege?"

19.11.2017 | I pressen

Vil sprogindsats i børnehaven skabe flere mønsterbrydere?

Artikel fra Videnskab.dk omkring resultaterne fra SPELL, der deler forskerne.

15.11.2017 | I pressen

Den første Nest-evaluering: Vigtigt at holde øje med kammeraternes udvikling

Folkeskolen.dk har et tema om inklusion i forbindelse med den første rapport, der evaluerer effekten af Nest-klasserne på Katrinebjergskolen i Århus.

14.11.2017 | I pressen

DR: Autistiske Gustav går i blandet klasse: 'Han er blevet mere modig'

Artikel om de såkaldte Nest-klasser på Katrinebjergskolen, der bliver fulgt af forskere fra TrygFondens Børneforskningscenter.

13.11.2017 | I pressen

Kronik: Er børn virkelig mest udsat om foråret?

af Ulrik Holmstrup, tidligere journalistisk fellow ved TrygFondens Børneforskningscenter.

10.11.2017 | I pressen

Kronik: En skideballe på revisorsprog

24.10.2017 | I pressen

Fart på Sproget - resultater optaget i tidskriftet Early Childhood Research Quarterly