Herunder har du mulighed for at læse forskellige pressehistorier, hvor TrygFondens Børneforskningscenter eller centerets projekter har været omtalt, eller hvor centerets forskere er blevet citeret:

01.10.2018 | I pressen

Folkeskolen: Se hvad der virker bedst, når tosprogede skal lære at læse

Tosprogede elever har samme forudsætninger for at afkode bogstaver og lyde som andre børn. Men det kniber med læseforståelsen. Lærere kan hjælpe eleverne ved at gøre det klart for dem, hvad de skal lære og ved at lade dem arbejde i grupper.

12.09.2018 | I pressen

Simon Calmar Andersen: ”Jeg vil råde regeringen til ikke skrue ned for timetallet”

Regeringen vil forkorte skoleugen med 1, 8 timer om ugen, men det er ikke en god idé, mener Simon Calmar Andersen.

17.08.2018 | I pressen

Folkeskolens trivselsmåling bør forbedres

Siden 2015 er den nationale trivselsmåling hvert år blevet gennemført i folkeskolerne for at følge elevernes trivsel. Men trivselsmålingens spørgeskema er ikke særlig godt til at måle en række aspekter af trivsel, som det er meningen, det skal måle.

12.01.2018 | I pressen

Simon Calmar Andersen uddyber til Gymnasieskolen omkring data i trivselsmålingerne.

Som formand for ekspertgruppen for trivselsmålingen, forklarer Simon Calmar Andersen, hvorfor det har en stor værdi for forskningen at koble cpr-nummer til elevernes personfølsomme svar.

23.11.2017 | I pressen

Anders Højen uddyber i et interview til Videnskab.dk

Artikel fra videnkskab.dk "Evig krig om pædagogik: Skal små børn lære eller lege?"

19.11.2017 | I pressen

Vil sprogindsats i børnehaven skabe flere mønsterbrydere?

Artikel fra Videnskab.dk omkring resultaterne fra SPELL, der deler forskerne.

15.11.2017 | I pressen

Den første Nest-evaluering: Vigtigt at holde øje med kammeraternes udvikling

Folkeskolen.dk har et tema om inklusion i forbindelse med den første rapport, der evaluerer effekten af Nest-klasserne på Katrinebjergskolen i Århus.

14.11.2017 | I pressen

DR: Autistiske Gustav går i blandet klasse: 'Han er blevet mere modig'

Artikel om de såkaldte Nest-klasser på Katrinebjergskolen, der bliver fulgt af forskere fra TrygFondens Børneforskningscenter.

13.11.2017 | I pressen

Kronik: Er børn virkelig mest udsat om foråret?

af Ulrik Holmstrup, tidligere journalistisk fellow ved TrygFondens Børneforskningscenter.

10.11.2017 | I pressen

Kronik: En skideballe på revisorsprog